Kaip gimsta mūsų kava

Kava „Lucaffe“ – reiklios paieškos ir daugiamečių tyrimų rezultatas, nes atrenkamos tik geriausios kavos pupelės ir kava gaminama pagal italų kavos skrudinimo amato tradicijas. Kava „Lucaffe“ – tai didelis kavos mišinių ir aromatų pasirinkimas.

Kavos atranka
Kavos atranką ir pirkimą tiesiogiai kuruoja pats GianLucaVenturelli, jis degustuoja visus į gamyklą atvežamus pavyzdžius, nuolatos lankosi kavos augintojų plantacijose ieškodamas geriausių kavos pupelių.

Kavos gabenimas
Kontroliuojama kiekviena pristatymo į gamyklą fazė. Kai kurių rūšių kava, pavyzdžiui, ypač vertinga GiamaicaBlueMountain, gabenama nedidelėse medinėse statinėse, kad geriau išlaikytų neprilygstamą savo aromatą.

Kavos mišiniai
Atskiros kavos rūšys maišomi tiksliomis gerai ištirtomis proporcijomis – tai kruopščių ilgamečių G. L. Venturelli tyrimų rezultatas, siekiant patenkinti kiekvieno puikios kavos mėgėjo skonį. Be mišinių siūlomos ir labai vertingos tiktai vieno regiono kilmės kavos rūšys.

Kavos skrudinimas
Kava skrudinama amatininkų būdu – švelnus skrudinimas trunka 15–20 minučių, išlaikant tinkamą 180–190 oC temperatūrą. Taip skrudinamoje kavoje išlieka reikalingi eteriniai aliejai, būdingas aromatas ir pakankamas kofeino kiekis. O kavos skrudinimas pramoniniu būdu trunka vos kelias minutes ir daug aukštesnėje temperatūroje, tai turi įtakos kavos kokybei, skoniui ir kitoms savybėms.

Kavos malimas
Kavos malimas labai svarbus galutiniam rezultatui. Kava malama be deguonies ir žemoje temperatūroje, visas procesas labai švelnus ir atidžiai stebimas.

Kavos pakavimas
Kad ilgiau išliktų kavos skonis ir aromatas, daug dėmesio skiriama kavos pakavimui. Ji pakuojama atskiroje erdvėje, į kurią leidžiamas azotas, kad neutralizuotų deguonies sukeliamą oksidaciją. Taip išlaikomas aromatas, o galutinis produktas būna puikaus skonio ir su didele puta.